מתוך ראיון שהתפרסם בתוך עיתון 'נפך':
יעל פיינגולד, יועצת עסקית חרדית,
מפרטת על שתי טעויות נפוצות,
ומדגישה איך להצליח ללמוד מהטעויות ולא לפחד מהן…
"להורדת גלגל העסק" מיפוי הפריצה העסקית שלך – לחצי כאן
עולם הטעויות מתחלק ל-2:
יש טעויות שעושים מהתחלה
ויש טעויות שמגלים בדיעבד.
זה תלוי כמובן בידע ובכישורים שצברת עד כה.
אם תשאלי מישהי, "גברת, רוצה לעשות טעות?" בוודאי שאף אחת לא תרצה.
אם ככה למה נוצרת טעות? כי אני עושה משהו שאיני יודעת מה תהיה התוצאה שלו.
אם אני הולכת לנקוט פעולה שאני לא יודעת מה תהיה התוצאה שלה אז אני עלולה לחוש דחיה, פחד, לחטוף על הראש או פשוט לגלות שהעולם בחוץ לא רואה אותי כפי שאני רוצה.
אני נתקלת בזה מול נשים שמפחדות להרים טלפון ליזום שיתוף פעולה מהפחד שיסרבו להם, או שיחות מכירה מהחשש שהצד השני יסנן אותם, או להפיק מפגש למקרה שלא יבואו. או אפילו לכתוב מייל למקרה שלא יאהבו את מה שכתבו.
הפחד הזה אולי מוצדק אבל הוא לא מקדם. הוא משתק, מחליש ומניע את האשה להישאר בדמיונות עם תסריטים במוח במקום לחיות את החיים.
ומה כבר יקרה אם אמרו לך לא? זה רק אומר שזה לא מתאים לה. ומה יקרה אם יגידו כן? זה רק אומר שעכשיו זה טוב. האם זה יגיד עליך יותר מזה? זה כבר תלוי בפירוש שאת תתני לזה.
בפיתוח העסקי אני עובדת לפי שיטת 'תעצומות', שם אומרים שכשל = שכל. שום טעות לא באה אלינו כדי להחליש אותנו, המטרה של טעות זה לקדם אותנו, אם היינו מספיק חכמות ללמוד ממנה ולהסיק מסקנות.
כלומר הטעות הכי גדולה זה לא לא לעשות טעויות, אלא לא ללמוד מהטעות שנעשית בכל מקרה.
אתן דוגמא ממשימה שאני מנחה את התלמידות שלי. הרבה פעמים באים אל יועצת עסקית כדי לקבל מענה וכלים להבאת עוד לקוחות, ואני מחזירה אותם אחורה לפנות ללקוחות שלהם שלא רכשו מהם ולשאול אותם: למה לא קנית את המוצר? בהתחלה זה משתק ומרתיע, אבל מי שפועל לפי ההוראות האלו מגלה שהיעוץ העסקי הוא השטח והלקוחות! הלקוחות יכולים לגלות לנו כל כך הרבה על הטעות שעשינו ואם נשפר את זה זה יגרום ל5 לקוחות אחרים להגיע.
אז תגידי, מה הטעות? להפיל לקוחה אחת שממילא לא קנתה או לשאול אותה למה, לשפר ובאמצעות הידע הזה להביא עוד 10?
אם אסכם, אז כפי שאמרתי: יש טעויות מהתחלה שאפשר כמובן למנוע ע"י ליווי והתייעצות עם אנשים שעברו את זה בקבוצות עבודה או פורומים או מישהו שיכול להוביל אותך בשביל שכבר הלכו בו, אבל אין סיכוי שכל ההכנה שבעולם תמנע טעויות, היא אולי תצמצם אותם ותוריד את הווליום והנזק, ואז, מגיעות הטעויות בדיעבד, שצריך להיות ממש טיפשה בשביל לא ללמוד מהן ולהפוך אותן לחברות הכי טובות של העסק כדי להתקדם בבטחה.